Her er hvad danskerne tiltrækkes af

Her er hvad danskerne tiltrækkes af

En stor undersøgelse foretaget af portalen FindEnKæreste.dk viser, hvad vi danskere tiltrækkes af i en potentiel partner. De bløde værdier er absolut de vigtigste, viser undersøgelsen, men også det ydre spiller en rolle for tiltrækningen.

I en stor en stor undersøgelse af hvad der tiltrækker danskerne, står det klart, at humor er den absolut vigtigste egenskab at besidde for både mænd og kvinder. Begge køn er nemlig enige om, at humor er det tiltrækkende ved en potentiel partner.


Resultaterne af undersøgelsen stammer fra et spørgeskema, som mere end 1.000 danskere har besvaret. I spørgeskemaet kunne respondenterne vælge mellem 26 forskellige træk og udpege dem, de fandt tiltrækkende. Det var dog også muligt at indtaste et svar manuelt, hvis en vigtig egenskab manglede fra listen med de 26, som i forvejen var blevet udpeget.

Her er de vigtigste egenskaber for en partner
Du har med sikkerhed hørt sætningen ”Det er det indre, der tæller” og skal man tro FindEnKæreste.dk’s undersøgelse, er det netop det indre, som danskerne i høj grad er interesserede i.

Vigtigst er humor, som 88,1% af de adspurgte pegede på. Loyalitet er dog – måske ikke så overraskende –ikke uvæsentligt for tiltrækningen, for 78,8% af respondenterne pegede på denne egenskab. Derudover er det vigtigt at være omsorgsfuld, hvis du håber på at få succes med dating, for 76,8% pegede på omsorgsfuldhed som værende tiltrækkende.

På henholdsvis 4. og 5. pladsen kommer venlighed med 65% og betænksomhed med 63,8%.
Først på 8. pladsen finder vi et karaktertræk, som har med det ydre at gøre. Det ottende mest tiltrækkende karaktertræk er nemlig ’flotte øjne’, som 53,9% af de adspurgte har udvalgt.
Rigdom og modspil lander nederst på listen over de mest tiltrækkende egenskaber – det kan altså ikke betale sig at være rig og på tværs, hvis man håber på at tiltrække en partner.

Mænd og kvinder er (næsten) enige
I mange henseender kan der være stor forskel på mænd og kvinder, men når det kommer til tiltrækning, er kønnene tilsyneladende enige langt hen ad vejen.

Både de adspurgte mænd og kvinder har peget på den samme top 3. Denne består af humor, loyalitet og omsorgsfuldhed. Herefter er der dog lidt uenighed om, hvad der er vigtigt.

Mændene ser ud til at prioritere det ydre en smule højere end kvinderne. 64% af de mandlige respondenter har således peget på ’flotte øjne’, som værende en tiltrækkende egenskab. Kun 52% af kvinderne var enige i dette. Ligeledes blev der hos mændene plads til ’et flot smil’ på 8. pladsen, imens der ikke blev plads til denne egenskab på kvindernes top 10.

Interessant er det også, at flere kvinder pegede på omsorgsfuldhed som en vigtig egenskab, imens intelligens var langt vigtigere for mændene, end det var for kvinderne.

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou