Hvem snager mest i kærestens mobil?

Hvem snager mest i kærestens mobil?

Gæsteindlæg: For ganske få uger siden færdiggjorde FindEnKæreste.dk, en stor spørgeskemaundersøgelse, som blandt andet kaster lys over, hvor mange danskere der har snaget i en nuværende eller tidligere kærestes mobiltelefon uden vedkommendes samtykke. Her bringer vi de mest interessante resultater fra undersøgelsen.

Vi har vist alle prøvet at blive ramt af en lyst til at gøre noget, som vi inderst inde godt vidste, var moralsk forkert. Sommetider, når dette sker, tilsidesættes moral og etik for en stund, og lysten efterfølges.

Ifølge data fra en undersøgelse, som FindEnKæreste.dk står bag, tilsidesættes netop moral og etik ganske ofte, når lysten til at tjekke partnerens mobil melder sig.


67,2 % af vores 1.291 respondenter fortalte os nemlig for nyligt i en stor spørgeskemaundersøgelse, at de var skyldige i et have snaget i en tidligere eller nuværende partners mobil uden vedkommendes samtykke.


Kvinderne og de unge er de værste
Når det kommer til at snage i partnerens mobil, er kvinderne – jævnfør vores undersøgelse – de værste. Faktisk er de væsentlig værre end mændene.
Hele 74,7 % af vores kvindelige respondenter erklærede sig nemlig skyldige i at have snaget, mens andelen af mænd, der gjorde det samme, blot var 30,4 %.
Vores data indikerer også, at unge mennesker er væsentlig mere tilbøjelige til at snage end ældre.
Herunder følger et søjlediagram, der viser, hvor store andele af vores 15-25-årige, 26-35-årige, 36-45-årige og +46-årige respondenter, der på et tidspunkt havde snaget i en kærestes telefon uden vedkommendes samtykke.

Mistanke om utroskab får os til at snage
Som regel er årsagen til, at der snages, at vedkommende, der snager, frygter, at hans/hendes partner er ham/hende utro.
63 % af de snagende respondenter angav nemlig ’mistanke om utroskab’ som et centralt motiv for deres snageri.
Det er dog ikke altid, at der snages grundet en dyster mistanke om kærestens færd. Sommetider skyldes et snageri også bare simpel nysgerrighed. Dette var nemlig tilfældet for lidt mere end hver fjerde snagende respondent.


Kort om FindEnKæreste.dk
FindEnKæreste.dk, der står bag undersøgelsen, er en af Danmarks største online-portaler med tips og tricks til dating. Hos dem kan du blandt andet finde overskuelige oversigter over dating sites og dating-apps samt utallige guides, der kan hjælpe dig i bestræbelserne på at finde kærligheden.

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou